Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@21:03:44 GMT

حماسه عقاب ها

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۸۳۰۴

«کمان۹۹» چیزی بود توی مایه‌های آخرین تیری که از کمان آرش رها شد. تیری که طبق افسانه‌ها، از بامداد تا غروب در پرواز بود و آخر سر در دورترین نقطه‌های سرزمین توران، یعنی کنار رود جیحون و دقیقاً روی درخت تنومند گردو فرود آمد تا تمام معادلات جنگی را تغییر دهد و مرز ایران و توران را کیلومترها جابه‌جا کند.

محمد تربت‌زاده/

«کمان۹۹» چیزی بود توی مایه‌های آخرین تیری که از کمان آرش رها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیری که طبق افسانه‌ها، از بامداد تا غروب در پرواز بود و آخر سر در دورترین نقطه‌های سرزمین توران، یعنی کنار رود جیحون و دقیقاً روی درخت تنومند گردو فرود آمد تا تمام معادلات جنگی را تغییر دهد و مرز ایران و توران را کیلومترها جابه‌جا کند. تیری که شهید «جواد فکوری» فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش کشورمان در چله گذاشت هم قرار بود تا دورترین نقاط سرزمین بعثی‌ها به پرواز درآید، تمام معادلات جنگی را به‌هم بریزد و سرنوشت جنگ را تغییر دهد. همان‌قدر غیرممکن، همان‌قدر دشوار و همان‌قدر حماسی. البته با این تفاوت که مثل تیر کاریِ آرش، تیرِ آخر نبود. از آن طرف تعداد صفحاتی که دستورکار این عملیات پیچیده را شرح می‌داد، دقیقاً ۹۹ صفحه بود. به همین خاطر نام بزرگ‌ترین عملیات نظامی نیروی هوایی ارتش کشورمان را گذاشتند «کمان۹۹».

یک شکست تمام عیار

بعدازظهر ۳۱ شهریور ۵۹ هواپیماهای بعثی با این پیش‌فرض که در یک حمله غافلگیرکننده، مراکز حساس عملیاتی تهران را از کار می‌اندازند و نیروی هوایی ایران را فلج می‌کنند تا نیروهای زمینی در عرض چند روز، شهر را اشغال کنند، وارد آسمان تهران شدند. الگوی نظامی‌شان هم حمله برق‌آسای نیروی هوایی ارتش رژیم‌صهیونیستی به مصر در جریان جنگ با اعراب در سال ۶۷ میلادی بود. هرچند بعثی‌ها با این حمله برق‌آسا، جنگ را آغاز و ایران را غافلگیر کردند اما طبق متر و معیارهای نظامی، اولین عملیات جنگی‌شان، یک شکست تمام عیار به حساب می‌آمد، چون هدف اصلی این عملیات که از کار انداختن نیروی هوایی ارتش کشورمان بود، تحقق پیدا نکرد.

طرح نبرد البرز

هرجور حساب کنید، کشوری که فقط یک سال و نیم از انقلاب در آن می‌گذرد و ارکان نظامی آنچنان مستحکمی ندارد، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر بعد از یک حمله هوایی برق‌آسا دچار فروپاشی نظامی نشود، دست‌کم چند روزی را لازم دارد تا از شوک حمله خارج شود. ایران هم اگر طرح «نبرد البرز» که حدود یک سال پیش تدوین شده بوده را نداشت، فقط برای اینکه اندک خسارت‌های وارد شده به نیروی هوایی ارتش را جبران کند لابد چند روزی زمان می‌خواست. حالا اگر قرار بود بزرگ‌ترین عملیات نظامی نیروی هوایی ارتشش را انجام دهد که دیگر خودتان حساب کنید!

سابقه طرح «نبرد البرز» برمی‌گشت به جلسه هماهنگی آبان ۵۸ در ستاد مشترک ارتش. آن روزها رژیم بعث دست به تحرکات و اقدامات مشکوکی علیه نیروی هوایی ارتش کشورمان زده بود و ستاد ارتش هم برای مقابله با حمله احتمالی، طرح نبرد البرز را تدوین کرده بود. عملیاتی شدن این طرح پیچیده اما حدود هشت ماه زمان برد. یعنی اواخر تیر ۵۸ افسران عملیاتی نیروی هوایی، طرح نهایی و عملیاتی البرز را در ۹۹ صفحه تدوین و به تمام یگان‌ها ابلاغ کرده بودند. حتی تجهیزات مورد نیاز برای انجام این عملیات هم به یگان‌ها تحویل شده بود. یعنی همه چیز برای انجام بزرگ‌ترین عملیات نظامی نیروی هوایی ارتش آماده بود و فرماندهان فقط منتظر فرصتی بودند که طرحشان را عملیاتی کنند. به همین خاطر بلافاصله پس از حمله برق‌آسای عراق به کشورمان، با دستور شهید سرلشکر خلبان جواد فکوری، فرمانده نیروی هوایی ارتش، مسئولان عملیات یگان‌ها مشغول برنامه‌ریزی برای اجرای دستور عملیاتی نبرد البرز شدند. خلبانان خبره نظامی و طراحان عملیاتی هم در تمام پایگاه‌های هوایی جمع شدند و تا نیمه شب روی برنامه پروازی، نوع مأموریت و مشخص کردن اهدافی که باید هدف قرار بگیرد، کار کردند.

پیش از طلوع آفتاب

پیش از این اما ساعت ۱۶ روز ۳۱ شهریور یعنی دو ساعت پس از حمله هوایی عراق به کشورمان، چهار فروند هواپیما از پایگاه سوم شکاری همدان و چهار فروند از پایگاه شکاری بوشهر، در قالب عملیات «انتقام» به عراق حمله کرده و پایگاه الرشید و پایگاه شعیبیه را بمباران کرده بودند. بعثی‌ها هم لابد خیال می‌کردند ایران هرچه در چنته داشته را رو کرده و انتقامش را گرفته و ماجرا تمام شده است. یعنی با همه آمادگی و هوشیاری که لازمه شرایط جنگ بود، خاطرشان جمع شد که نیروی هوایی ایران، فعلاً و به این زودی‌ها زورش به عملیاتی گسترده و جدی‌تر نمی‌رسد. صبح روز یکم مهرماه اما جزئیات عملیات جدید ارتش با رمز «کمان۹۹» در اختیار واحدهای عملیاتی قرار گرفت و بزرگ‌ترین عملیات نظامی نیروی هوایی ارتش کشورمان، قبل از اینکه آفتاب در عراق طلوع کند، آغاز شد. پایگاه‌های هوایی تهران، همدان و بوشهر به علت در اختیار داشتن جنگنده بمب افکن‌های اف۴ یا همان فانتوم، در محور اصلی عملیات قرار گرفتند. قرار بود ۱۴۰ جنگنده ایرانی، آشیانه‌های جنگنده‌ها، محل‌های تعمیر و نگهداری هواپیماهای جنگی، باندهای پروازی پایگاه‌ها و فرودگاه‌ها، رادارهای شناسایی و پدافندی، برج‌های مراقبت فرودگاه‌ها، مراکز مخابراتی، مخازن سوخت و مهمات، پالایشگاه‌ها و... را به عنوان اهداف اصلی عملیات، بمباران کنند. ۶۰ جنگنده هم وظیفه تأمین امنیت جنگنده‌های مهاجم کشورمان از داخل مرزها را بر عهده داشتند. چند تانکر سوخت‌رسان هم در مکان‌های امنی که دست دشمن به آن‌ها نرسد، مستقر شده بودند.

مرحله اول

در اولین مرحله از عملیات، جنگنده‌های اف۴ پایگاه همدان به‌عنوان اولین گروه به پرواز درآمده و بدون سوختگیری، اهدافی را که به مرزهای کشورمان نزدیک‌تر بودند در داخل خاک عراق بمباران کردند. چند دقیقه بعد هم، فانتوم‌های پایگاه شکاری تهران پرواز کردند و با سوخت‌گیری در نزدیکی مرزهای عراق، وارد این کشور شده و اهداف تعیین شده را بمباران کردند. تا دشمن به خودش بیاید، پایگاه بوشهر هم وارد عمل شد. ۴۰ فانتوم، همزمان روی باند این پایگاه نظامی قرار گرفتند و یکی پس از دیگری به سمت عراق به پرواز درآمدند. آسمان بغداد آن‌قدر شلوغ بود که وقتی فانتوم‌های پایگاه بوشهر به محل تعیین شده رسیدند، جنگنده‌های قبلی هنوز درحال بمباران اهدافشان از ارتفاع بالاتر بودند و اگر نبود مانورهای معروف خلبان‌های کشورمان، امکان داشت برخی از فانتوم‌ها، به اشتباه طعمه جنگنده‌های خودی شوند.

وقتی فانتوم‌های پایگاه بوشهربه آشیانه‌هاشان برگشتند، جنگنده‌های اف۵ پایگاه تبریز و دزفول وارد خاک عراق شدند و بمباران اهداف از پیش تعیین شده را شروع کردند. جهنمی که روی سر دشمن خراب شده بود فقط مرحله اول عملیات به حساب می‌آمد!

تا ۶۹ روز

چند دقیقه بعد مرحله دوم عملیات کمان۹۹ آغاز شد. هشت فروند فانتوم جدید که هر کدام به ۶ بمبMK۸۲، چهار بمب معمولی و موشک‌های راداری مسلح بودند، به همراه یک فروند فانتوم شناسایی، با هدف بمباران پایگاه هوایی الرشید در جنوب بغداد و فرودگاه بین‌المللی بغداد، از پایگاه تهران به پرواز درآمدند.فانتوم‌های تهران پیش از ورود به خاک عراق به دو دسته تقسیم شدند و با کم کردن ارتفاع، رادارهای پدافندی ارتش عراق را دور زدند و وارد خاک این کشور شدند. هرچند پدافند ارتش عراق پس از ورود فانتوم‌ها متوجه ماجرا شد و آسمان بغداد را گلوله‌باران کرد اما موج دوم عملیات‌هم با موفقیت کامل به پایان رسید. در مجموع، پایگاه‌های هوایی الرشید بغداد، کوت در استان العماره، موصل در استان نینوا، ناصریه در استان ذیقار، شعیبیه در استان بصره، پایگاه هوایی کرکوک در استان کرکوک، پایگاه‌های هوایی حبانیه شامل دو پایگاه تموز و هضبه در غرب بغداد، پایگاه هوایی ‌ام‌القصر، فرودگاه بین‌المللی بغداد و فرودگاه المثنی، توسط بمب‌افکن‌های ایرانی بمباران شدند. میزان خسارت‌های وارد شده به پایگاه هوایی الرشید به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های هوایی عراق، آن‌قدر زیاد بود که تا ۶۹ روز نتوانست عملیاتی شود.

پیچیده‌ترین عملیات هوایی جهان

اخبار حمله هوایی بی‌سابقه ایران به عراق، به‌سرعت در رسانه‌های دنیا پیچید. تعدادی از کارشناسان نظامی دنیا که هیچ جوره نمی‌توانستند باور کنند ایران در فاصله کمتر از ۱۰ ساعت از آغاز جنگ، بزرگ‌ترین عملیات هوایی تاریخش را رقم زده، اعلام کردند عملیات کمان۹۹، پیچیده‌ترین عملیات در تاریخ نبرد هوایی جهان بوده است! اما ماجرا زمانی پیچیده‌تر شد که رسانه‌ها اعلام کردند جنگنده‌های ایرانی، اهداف نزیک مرزهای سوریه و اردن را هم بمباران کرده‌اند. رادیو بغداد که روز گذشته اعلام کرده بود، عراق بیشتر پایگاه‌ها و باندهای پرواز هوایی ایران را بمباران کرده است و در پیامی از خلبان‌های ایرانی درخواست کرده بود خودشان را به عراق رسانده و پناهنده شوند، مجبور شد به نقل از صدام، ادعا کند: نفوذ جنگنده‌های ایرانی تا مرزهای اردن و سوریه، افسانه است و هواپیماهای ایرانی از سوریه به پرواز درآمده‌ و اهدافشان را در عراق بمباران کرده‌اند!

در این میان لقب «عقاب‌ها» را لابد رسانه‌های آن‌طرفی به خلبان‌های عملیات کمان۹۹ دادند. رسانه‌هایی که گزارش حمله برق‌آسای ایران را با آب و تاب فراوان در جهان منتشر می‌کردند. یک عکاس آمریکایی، همان زمان با انتشار تصویر فانتومی که در چند متری سطح زمین مانور می‌داد، در یکی از خبرگزاری‌های کشورش نوشته بود:«خلبان‌های ایرانی، با فانتوم‌هایشان مثل عقاب در بغداد مانور می‌دهند. این خلبان‌ها چنان لابه لای ساختمان‌های بغداد پرواز می‌کنند که ما مات و حیرت‌زده شده‌ایم».

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کمان 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۸۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه

بین الملل تابناک: هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه، افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر، حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات، انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه و برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه

رییس آژانس مرکزی اطلاعات(سیا) آمریکا در گفت‌وگویی به تکرار ادعاهایی درباره روابط دفاعی ایران و روسیه پرداخته و درباره سطح فعالیت‌های هسته‌ای ایران اظهارنظر کرد.

"ویلیام برنز" رییس سیا با مطرح کردن ادعاهایی درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه، گفت که شراکت روسیه و ایران در حال پیشروی "در مسیر بسیار خطرناکی" است.

پایگاه خبری بیزینس اینسایدر گزارش داد که برنز در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس مدعی شد، روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی برای جنگ در اوکراین در حال ارائه ،کمک‌هایش به ایران در زمینه برنامه موشکی آن است.

روسیه از سوی اوکراین و متحدان غربی آن به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین متهم شده است.

ایران این ادعا را رد کرده و گفته است که همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه بوده و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.

مقامات ایران همنین تاکید کرده‌اند، برخلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری برای رسیدن به راهکاری برای حل‌وفصل سیاسی این مناقشه است.

با این حال، برنز مدعی است که ایران تسلیحاتی به روسیه داده که در جنگ اوکراین، از جمله علیه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده شده‌اند.

رییس سیا همچنین در ادامه مدعی شد که روسیه در حال بررسی عرضه هواپیماهای جنگنده به ایران نیز هست.

برنز در بخش دیگری از اظهاراتش درباره ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران بیش از پیش پیشرفته است.

او مدعی شد که برنامه هسته‌ای ایران "تا حدی پیشرفته است که اگر بخواهند پافراتر بگذارند، غنی‌سازی ۹۰ درصدی تنها چند هفته طول می‌کشد."

برنز با ادعای این که ایران پیشتر، در برنامه هسته‌ای خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد که در سال ۲۰۰۳ متوقف شد، گفت که فکر نمی‌کند ایران تلاش‌ها برای ساختن تسلیحات هسته‌ای را ازسرگرفته باشد.

افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر

تعداد تفنگداران آسیب‌دیده در رزمایش نیروی دریایی آمریکا در فلوریدا به ۳۵ نفر افزایش یافت.

تعداد مجروحان حادثه در تمرین تفنگ‌داران نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی سواحل فلوریدا به ۳۵ تن افزایش یافت.

این حادثه در پی برخورد دو «هاورکرافت» نیروی دریایی آمریکا روی داد که برای جابه‌جایی تجهیزات و تفنگ‌داران از کشتی به ساحل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سخنگوی نیروی دریایی آمریکا در ابتدا تعداد مجروحان این حادثه را ۳۰ نفر اعلام کرده بود، اما اکنون تعداد زخمی‌ها به ۳۵ تن افزایش یافته است.

پنج نفر از مجروحان که وضعیت وخیم‌تری داشتند، برای مراقبت ویژه به مرکز درمانی دانشگاه «ساوانا» منتقل شده بودند، اما پنتاگون اعلام کرد یکی از آن‌ها به مرکز پزشکی نیروی دریایی ایالات متحده در پورتسموث انتقال یافته تا مراحل درمان خود را در نزدیکی محل اقامت خود ادامه دهد.

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات

مقاومت اسلامی عراق باردیگر اهدافی در جنوب مناطق اشغالی فلسطین را هدف قرار داد.

در همین ارتباط، مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد است که از طریق حملات پهپادی، پایگاه هوایی نظامی رژیم صهیونیستی در ایلات را هدف قرار داده است.

به گفته مقاومت اسلامی عراق، مجاهدان این گروه سحرگاه امروز پایگاه هوایی نظامی اشغالگران اسرائیل در ایلات واقع در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داده‌اند.

مقاومت اسلامی عراق بامداد یکشنبه هم در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در حمایت از مردم غزه و در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بندر نفتی حیفا در فلسطین اشغالی را هدف قرار داده است. طبق اعلام مقاومت اسلامی عراق، حیفا با یک فروند موشک پیشرفته «الأرقب» مورد حمله قرار گرفته است.

در این بیانیه مقاومت اسلامی عراق آمده است: رزمندگان ما، بندر حیفا در اراضی اشغالی فلسطین را با موشک کروز پیشرفته ارقب هدف قرار دادند. این عملیات در ادامه مقاومت در برابر اشغالگران و یاری مردم غزه و پاسخ به جنایاتی انجام شده که رژیم غاصب علیه زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی مرتکب می‌شود.

مقاومت اسلامی عراق بر ادامه عملیات خود برای درهم کوبیدن مواضع دشمنان تاکید کرده است.

دو روز پیش نیز، مقاومت اسلامی عراق از حمله به اهدافی در عمق فلسطین اشغالی خبر داده بود. در همین ارتباط نیز مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که مجاهدین ما بعدازظهر پنجشنبه با موشک‌های ارقب «موتور کروز» یک هدف حیاتی را در بئرشبه در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دادند.

مقاومت اسلامی عراق همچنین افزوده بود که دو هدف حیاتی را در تل آویو در سرزمین‌های اشغالی با موشک ارقب هدف قرار دادیم. به گفته مقاومت اسلامی عراق، حمله به دو هدف در بئرشبه و تل آویو با موشک ارقب شد.

تصاویر ماهواره‌ای نیز از اهداف بمباران شده توسط مقاومت اسلامی در عراق در سرزمین‌های اشغالی حکایت دارد.

انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروی هوایی این کشور در سوریه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در صحرای استان حمص منهدم کرد.

به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، «یوری پوپوف» معاون مرکز هماهنگی روسیه در سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: حملات هوایی ارتش روسیه ۲ پایگاه تروریست‌هایی را که منطقه التنف در مرز سوریه با عراق و اردن را ترک کرده و در منطقه صعب العبور حومه شرقی استان حمص و منطقه العمور در این استان پنهان شده بودند، هدف قرار داد.

به گفته وی، در منطقه التنف روزانه ۹ مورد نقض حریم هوایی توسط جنگنده‌های «اف -۱۵»، تایفون، تاندربولت و هواپیماهای اطلاعاتی از نوع «ام سی ۱۲ دبلیو» که همگی متعلق به ائتلاف تحت سرکردگی آمریکا موسوم به «ائتلاف ضد داعش» هستند، ثبت شده است.

برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» 

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمدهای خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

 عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

دیگر خبرها

  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • آیین تجلیل از اساتید و مربیان برتر ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد
  • حمله مقاومت اسلامی عراق به پایگاه هوایی رژیم صهیونیستی
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه هوایی رژیم صهیونیستی
  • ارتش رژیم صهیونیستی درباره تلفات زیاد در کرم شالوم تحقیق می کند
  • ارتش صهیونیستی کشته شدن ۳ نظامی خود را تائید کرد
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • دیدار رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا و فرمانده نیروی هوایی ارتش با خانواده شهید زاهدی
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد